♥ Ontbijt
In Oostenrijk bestaat het ontbijt vaak uit broodjes met verschillende soorten jam en honing. Ze houden namelijk erg van zoet beleg. Ze eten voornamelijk kaiserbroodjes, maar je kan er ook gewoon een boterham nemen. Hier wordt vaak koffie, thee of vruchtensap bij gedronken.

♥ Lunch
Als je in Oostenrijk gaat skiën wordt er vaak in de middag ook warm gegeten, maar vaak kiezen de Oostenrijkers zelf voor brood met divers beleg, zoals verschillende kazen en vleeswaren. Er wordt dan ook vaak worst gegeten, zoals braadworst, boerenworst of gebakken leverkaas.

♥ Avondeten
Het avondeten is de belangrijkste maaltijd voor de Oostenrijkers. Vaak wordt er in de avond 3 gangen gegeten. Als voorgerecht wordt meestal soep genomen. Er worden veel soorten soep gegeten, ze hebben dan ook veel heldere maar ook veel gebonden soorten soep. De goulash soep en de frittatensoep zijn erg populair. De frittatensoep is een heldere soep van vlees  bouillon met flensjes. De goulash soep is een rijk gevulde soep met hacheevlees, aardappels, en tomaten puree en is hieronder te zien.